Forside Politik Kommentarer 2012 Netbanksvindel ved...

Netbanksvindel ved brug af NemID

10. februar 2012

Brugere af NemID bør holde computeren opdateret efter nye eksempler på udspekuleret svindel mod netbankkunder.

I otte tilfælde har kunder i Danske Bank i de seneste dage været udsat for misbrug i netbanken. Via malware, som brugerne uforvarende har fået installeret på deres computere, har it-kriminelle haft mulighed for at udføre det, der med et teknisk udtryk kaldes "real time phishing". Misbruget har fundet sted, mens kunderne har været logget ind i deres netbank.

Det har i de konkrete tilfælde givet de it-kriminelle adgang til bruger-id, adgangskode og en nøgle fra NemID nøglekortet, som de har kunnet bruge til at overføre penge til udlandet. Sagerne er overdraget til politiet, og kunderne holdes i alle tilfælde skadesløse. I alt har der været tale om misbrug for knap 700.000 kr.

Alle brugere af NemID opfordres derfor til at opdatere deres virusprogrammer og øvrige programmer på computeren. Hvis netbanken virker anderledes, end den plejer, så vær mistænksom og kontakt eventuelt din banks kundesupport, hvis du er i tvivl.

Det er vigtigt at understrege, at det seneste angreb fra it-kriminelle ikke ændrer ved den generelle sikkerhed bag NemID, og man kan trygt anvende sin netbank, som man plejer.

Bankerne vil sammen med Nets DanID nøje analysere de pågældende hændelser og vurdere, hvilke yderligere tiltag, der kan iværksættes for at forebygge denne form for svindel.

Netbanksikkerhed

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her