Forside Presse Pressemeddelelser 2009 Århus-elever vinde...

Århus-elever vinder EBG-finale

21. april 2009

Fire elever fra Viby Gymnasium & HF i Århus blev den 21. april kåret som vinder af den danske finale i European Business Game med projektet NFP - No Fuelling Problems. Foruden præmien på kr. 25.000 vandt eleverne også retten til at gå videre til den internationale finale og ikke mindst modet til at blive iværksættere på et senere tidspunkt.

En gruppe elever fra Viby Gymnasium og HF blev i dag kåret som vinder af den danske finale i European Business Game med projektet No Fuelling Problems - en benzinstopper der sikrer, at der tankes den rigtige brændstof på bilen. Foruden præmien på kr. 25.000 vandt eleverne også retten til at gå videre til den internationale finale og ikke mindst modet til at blive iværksættere på et senere tidspunkt.
Studerende fra landets gymnasier var i dag til en særlig eksamen i Finansrådet i København. De præsenterede hver deres iværksætterprojekt i kampen om at vinde den danske finale i European Business Game (EBG), som Finansrådet, DI og Børsen, Undervisningsministeriet og Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi står bag.
Der var mange gode projekter med i kapløbet - lige fra sundhedscentret for hele familien til kufferten med indbygget GPS. Men vinderprojektet vandt stærkt med mange rosende ord fra dommerpanelet, og går nu videre til den internationale finale i EBG, som Danmark i år er værtsland for i juli.
Om det danske vinderprojekt sagde dommerne blandt andet, at eleverne har fundet en enkel og meget realiserbar løsning på et dagligdagsproblem, som har store økonomiske konsekvenser for den enkelte, når der tankes forkert benzin på bilen. Eleverne har nemlig opfundet en ring, der sættes i bilens tankåbning, som sikrer at der ikke kan tankes benzin på dieselbilen.

Dommerne sagde også, at elevernes projekt er kendetegnet ved, at de valgte løsninger er meget gennemtænkte, og gruppen har haft en reflekterende og selvstændig anvendelse af den erhvervsøkonomiske teori, som de har tilegnet sig i undervisningen.

De fire elever, Line Pors Jørgensen, Anna Josefine Sørensen, Nick Holm Madirazza og Kristian Lykke Sødam Rasmussen er overraskede over, hvor grebet de er blevet af deres projekt, der har været en del af faget erhvervsøkonomi siden september sidste år. Samtidig har de fået mod på at arbejde mere med iværksætteri i fremtiden.
Landet over har banker og sparekasser lagt hus, dommere og oplægsholdere til ikke mindre end 11 regionale semifinaler. Mere end 500 elever har kæmpet om en plads i finalen. Det er 17. gang, at EBG finder sted.
- Skabelsen af en stærk iværksætterkultur er afgørende for Danmarks vækst og konkurrenceevne. Iværksættere - og særligt vækstiværksættere - bidrager til øget innovation og skabelse af nye arbejdspladser. Her udgør EBG et vigtigt initiativ til at fremme iværksætterlysten blandt danske unge, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz, der var vært på dagens finale i EBG.

Læs mere om European Business Game på www.finanskarriere.dk

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her