Forside Presse Pressemeddelelser 2009 Brug for færre fin...

Brug for færre finansansatte de kommende år

3. november 2009

Finanssektoren blev ramt af 2.300 afskedigelser det seneste år, viser ny undersøgelse.

Finanssektoren har oplevet 2.300 afskedigelser det seneste år. Behovet for finansansatte ventes at ligge på et lavere, men stabilt niveau i årene fremover. Det fremgår af Finansrådets og Finanssektorens Arbejdsgiverforenings årlige undersøgelse af beskæftigelsessituationen i 97 banker, realkreditinstitutter og IT-centraler, hvor HR-direktører og personalechefer har skuet bagud og kigget fremad.

- Beskæftigelsen i den finansielle sektor er påvirket af finanskrisen og af tilbagegangen i samfundsøkonomien. Generelt forventer virksomhederne, at der i de kommende år vil være brug for færre finansansatte, end under det økonomiske opsving i 2005-2007, siger Steen A. Rasmussen, direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Hver syvende går på pension

Hvis der bliver behov for færre medarbejdere, forventer de fleste virksomheder, at et lille overskud af medarbejdere kan klares ved at flere fra den ældre generation går på pension. Dog vurderer 10 procent, at det kan blive nødvendigt at afskedige flere end de 2300 medarbejdere.

Finansrådet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening vurderer, at op mod hver syvende medarbejder vil gå på pension inden for de næste fem år. Det svarer til, at godt 7.000 medarbejdere forlader deres job inden for bank eller realkredit.

Ny rekrutteringsstrategi

Bankerne har i år taget færre elever end tidligere år. Forklaringen kan både findes i den generelle tilbageholdenhed, men også et skifte i bankernes strategi. Nye uddannelsesmuligheder, der er målrettet den finansielle sektor, vinder stadig større indpas, samtidig med at antallet af akademikere i sektoren fortsat stiger.

- Der er altså lys for enden af tunnelen, hvis man overvejer en karriere i finanssektoren. Vi forventer, at sammensætningen af medarbejdere ændrer sig de kommende år. Der vil i fremtiden blive behov for flere rådgivere, særligt erhvervsrådgivere, med mere specialiserede kompetencer, mens antallet af kassemedarbejdere forventes at falde, siger Knud Henning Andersen, underdirektør i Finansrådet.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her