Forside Presse Pressemeddelelser 2009 Færre bankrøverier

Færre bankrøverier

11. august 2009

Antallet af bankrøverier er faldende. I de første seks måneder af 2009 blev der begået 45 røverier mod banker og sparekasser, mens der i samme periode sidste år var 57 røverier. I hele 2008 blev der begået i alt 108 røverier.

- I Finansrådet glæder vi os naturligvis over den dalende tendens, selv om et røveri er ét for meget, siger Tina Füssel, der er underdirektør i Finansrådet.

Tina Füssel formoder, at øgede sikkerhedsforanstaltninger i sektoren er medvirkende til det faldende antal røverier.

- Vi ved, at der er blevet flere kontantløse filialer i det seneste halvår. Samtidig er der i dag flere overvågningskameraer foran facader og indgangspartier til pengeinstitutterne, hvilket man også må antage har en præventiv effekt på bankrøvere, siger Tina Füssel.

Røveristatistikkerne kan variere en del fra halvår til halvår, men der er langt til de meget røveriplagede år fra 2000-2002. Dengang var der mere end dobbelt så mange røverier som i dag.

At tallet nu er halveret er imidlertid en ringe trøst for de medarbejdere i sektoren, som et røveri går ud over.

- Det er trist, at bankansatte skal gå på arbejde i bevidstheden om, at de risikerer at blive udsat for røveri. De menneskelige omkostninger ved røverierne er ganske store og er det, som bekymrer sektoren mest, siger Tina Füssel.

Hun peger på, at det er forbundet med en forholdsvis stor risiko at være bankrøver. Sidste år var politiets opklaringsprocent cirka 60, og Finansrådet er generelt meget tilfreds med politiets indsats.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her