Forside Presse Pressemeddelelser 2009 Mail lokker danske...

Mail lokker danskere til kriminalitet

20. januar 2009

It-kriminelle har i de seneste dage udsendt et "jobopslag" til op mod 100.000 danskeres mailadresser, hvor der lokkes med lette penge og et hurtigt udbytte.

Spammailen opfordrer meget direkte til at medvirke til kriminalitet. De It-kriminelle har behov for hjælp til at hvidvaske penge fra netbankindbrud. Derfor lokker de almindelige mennesker til at fungere som såkaldte "muldyr".

I praksis fungerer hvidvaskningen således, at de it-kriminelle overfører penge fra netbankindbrud til muldyrets konto, hvorefter muldyret skal hæve det overførte beløb i kontanter, bortset fra ca. 10-20 pct. Kontanterne skal herefter overføres til de kriminelle bagmænd via eksempelvis Western Union eller Money Gram. På den måde kan de it-kriminelle hente pengene, mens muldyret står tilbage med et alvorligt forklaringsproblem - for pengene kan altid spores til muldyrets konto.

Det er en kriminel handling, som kan straffes efter hæleribestemmelsen. Finansrådet advarer derfor på det kraftigste mod at lade sig lokke til at fungere som muldyr.

Jobannoncen har nedenstående ordlyd:

"ARBEJDSTILBUD
Mine damer og herrer,
Søger De en mulighed for at tjene penge? Vi tilbyder Dem at tjene lige så mange penge som De vil hurtigt og uden ekstra indsats. De skal bruge en bankkonto og 2-3 timers fritid om dagen. Vi overfører penge på Deres konto, sædvanligvis udgør det 30.000,00 DKK- 60.000,00 DKK, De hæver pengene og sender dem til os via Western Union. Deres løn udgør 20 procenter af det pengebeløb, der blev overført på Deres konto.

For eksempel, vi overfører 30.000,00 DKK til Dem, De tjener 6.000,00 DKK med det samme, lige så snart pengene er ankommet på Deres konto. De kan også overlade os flere konti eller invitere Deres venner til samarbejde. Deres arbejdsløn afhænger kun af Deres behov og arbejdsvilje.

Til at begynde samarbejdet bør De meddele os følgende data som skal bruges til at overføre pengene: bankets navn, reg.nr. (nummeret på den bankafdeling hvor De har Deres konto), kontonummer, navn og efternavn af kontohaveren, Deres adresse: (land, postnr, by, vej, husnr), og et telefonnummer De kan kontaktes på. Vi skal ikke bruge personlig information om Dem undtagen den, der skal bruges til at gennemføre en standart bankoverførsel.

Hvis De blev interesseret I vores tilbud eller hvis De har spørgsmål, kan de stille dem på den følgende e-mail adresse [email protected]"

 

De it-kriminelle forsøger typisk at rekruttere muldyr gennem en spammail-kampagne, hvor et "jobopslag" sendes ud til mange tusinde modtagere på samme tid. Rekrutteringsforsøget kan være på dansk eller engelsk og være meget professionelt udført.

Rekrutteringsforsøgene er kendetegnet ved:
1. Der ønskes hjælp til at overføre penge til udlandet, og i den forbindelse vil man gerne anvende pågældendes konto.
2. Den medvirkende tilbydes penge for ulejligheden.

Det bedste man som almindelig bruger kan gøre ved denne type e-mails er at slette dem ved modtagelsen.

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her