Forside Presse Pressemeddelelser 2009 Netværk hjælper hø...

Netværk hjælper højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft med at falde til i Danmark

12. marts 2009

Danmark får nu sit første officielle nationale netværk for højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft - gennemføres i samarbejde mellem Økonomi- og Erhvervsministeriet og et konsortium med Dansk Erhverv, The Copenhagen Post og Finansrådet.

Det er fortsat en udfordring at få øget arbejdsudbuddet i Danmark- også selv om ledigheden lige nu stiger og ser ud til også at skulle stige noget det næste år eller to.

Det bliver konsortiets opgave at etablere og drive Netværket over de næste 22 måneder og få skabt regionale og lokale netværk til gavn for de virksomheder, der ansætter udenlandske medarbejdere, den enkelte arbejdstager og den medfølgende familie. Konsortiet bliver også vært for en række sociale og faglige arrangementer i hele landet

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen:
- Vi er nødt til at tænke fremadrettet, hvis vi skal undgå at blive låst fast i en lavvækstfælde, hvor store årgange går på pension og små årgange overtager arbejdsmarkedet. Danmark har brug for kloge hoveder og erfarne hænder fra udlandet og mest af alt brug for, at de bliver i landet i en længere periode.

- Vi har ikke selv tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft som f.eks. læger, sygeplejersker, ingeniører og forskere, og må derfor kigge ud over egne grænser. Danmark har masser at byde på, og det skal vi blive bedre til at vise og hjælpe de udlændinge, der rent faktisk gør en stor indsats i Danmark, så de får lyst til at blive, fortsætter Lene Espersen. 

Direktør Katia K. Østergaard, Dansk Erhverv, glæder sig sammen med de øvrige partnere i konsortiet over samarbejdet. Hun mener, det vil gøre en forskel for de udenlandske medarbejdere, der kommer til Danmark: 

Katia K. Østergaard:
- Vi glæder os meget over regeringens initiativ til etablering af et officielt nationalt Netværk for udenlandsk arbejdskraft og ser frem til samarbejdet om det. Fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft er en dagsorden, der optager os meget, da det er helt afgørende for de danske virksomheder, at vi er i stand til at fastholde den udenlandske arbejdskraft, som er kommet til landet. Evner vi ikke at gøre det attraktivt at bo og arbejde i Danmark for udlændinge, risikerer vi nemlig, at danske virksomheder alene af den årsag må flytte enten hele eller dele af virksomheden til udlandet for dér at få adgang til den specialiserede arbejdskraft, de har brug for, slutter Katia K. Østergaard.

Undersøgelser viser, at især praktiske problemer og mangel på social kontakt med danskerne gør, at store dele af den arbejdskraft, vi tiltrækker, hurtigt forlader Danmark igen.

Det kan udvikle sig til, at danske virksomheder må flytte enten hele eller dele af virksomheden til udlandet for dér at have adgang til arbejdskraften. Der er en stigende international konkurrence om de bedst kvalificerede medarbejdere.

 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær i Økonomi- og Erhvervsministeriet Erik Ljunggren, [email protected], telefon: 3392 3115, mobil: 4018 4346

Direktør i Dansk Erhverv Katia K. Østergaard, [email protected], mobil: 2244 8030

Pressekoordinator i Dansk Erhverv Kathrine Læsøe Engberg, [email protected], mobil: 4131 6003


Konsortiets øvrige medlemmer:

The Copenhagen Post administrerende direktør Jesper Nymark, [email protected], telefon: 3336 3000, mobil: 2093 3833 

Finansrådet administrerende direktør Jørgen Horwitz, [email protected], telefon: 3370 1000

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her