Forside Presse Pressemeddelelser 2009 Studerende opfinde...

Studerende opfinder GPS til blinde

3. juli 2009

Elever fra Slovakiet blev i dag i København kåret som vindere af den internationale finale i European Business Game med en opfindelse, der kan blive en kæmpe gevinst for blinde og svagtseende.

Studerende fra Europas gymnasier var i dag til en særlig eksamen i Finansrådets Hus i København. De præsenterede hver deres iværksætterprojekt i kampen om at vinde den internationale finale i European Business Game (EBG), som Finansrådet, DI og Børsen, Undervisningsministeriet og Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi står bag.

Der var mange gode projekter med i kapløbet. Blandt andet en webportal, hvor alle musikere kan publicere deres musik og en opfindelse, der gør det umuligt at tanke forkert brændstof på bilen. Men vinderprojektet vandt stærkt med mange rosende ord fra dommerpanelet.

Om vinderprojektet sagde dommerne blandt andet, at der lå grundig research bag, og at der var udarbejdet en professionel forretningsplan for udviklingen af en GPS til blinde.

Eleverne Zuzana Sustekova, Ivana Ondrasinova, Maros Marejka, Katarina Tatarkova og Maria Kozakova er overraskede over, hvor grebet de er blevet af deres projekt, der har været en del af undervisningen. Samtidig har de fået mod på at arbejde mere med iværksætteri i fremtiden.

"Vi fik ideen til GPS'en, da en af os på et tidspunkt havde problemer med synet. Vi har udviklet den traditionelle GPS, sådan at den kan bruges af blinde til at have med på gå-turen i byen for eksempel til at finde nærmeste butikker og restauranter. Den har for eksempel fået kaldesignal, så den bipper når man klapper i hænderne. Den har også fået forskellige knapper, så det er nemmere for en blind eller svagtseende at bruge den", forklarer vinderne.

Mere end 50 unge europæere har kæmpet om finalepladsen. Det er 17. gang, at EBG finder sted.

"EBG er med til at skabe en iværksætterlyst blandt de unge på gymnasieniveau. Men målsætningen skal også være en styrket indsats på de videregående uddannelser, hvor vi kan blive meget bedre til at sætte fokus på iværksætteri og integrere det i undervisningen. Det vil på sigt give os flere iværksættere, som formår at komme ind i stabile vækstforløb", siger Finansrådets direktør, Jørgen A. Horwitz.

Læs mere om European Business Game på http://www.finanskarriere.dk/

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her