Forside Presse Pressemeddelelser 2009 Unge europæere dys...

Unge europæere dyster om bedste iværksætterprojekt

26. juni 2009

Den internationale finale i European Business Game starter søndag, hvor 50 unge fra hele Europa mødes i København for at dyste om bedste iværksætterprojekt og titlen "Winner of the Winners 2009".

"Lyt til de unge. De har masser af gode ideer, de har drive, og det er dem, vi skal bygge vores fremtid på".

Det mener Jørgen A. Horwitz, direktør for Finansrådet. I næste uge er han vært for European Business Game (EBG) for 50 unge, der kommer fra hele Europa med ideer, der kan blive betydningsfulde for vores dagligdag i fremtiden.

En GPS for blinde og en opfindelse, der gør det umuligt at tanke den forkerte brændstof på bilen, er to af projekterne, som de unge stiller op med. De har alle vundet nationale finaler af EBG med et iværksætterprojekt, som de har udviklet fra grunden - fra ide til forretningsplan - som et led i undervisningen på landets gymnasier.

I Danmark vandt en gruppe elever fra Viby Gymnasium og HF med projektet No Fuelling Problems. Foruden præmien på kr. 25.000 vandt eleverne retten til at gå videre til den internationale finale og ikke mindst modet til at blive iværksættere på et senere tidspunkt.

Finansrådet står bag EBG sammen med DI, dagbladet Børsen, Undervisningsministeriet og Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi.

Med EBG håber Jørgen A. Horwitz at være med til at styrke iværksætterkulturen i Danmark.

"Uddannelsessystemet spiller en vigtig rolle, når det kommer til at styrke iværksætterkulturen. Iværksætteri og forretningsforståelse bør være del af alle niveauer i uddannelsessystemet. Med EBG er vi med til at skabe en iværksætterlyst blandt de unge på gymnasieniveau. Men målsætningen skal også være en styrket indsats på de videregående uddannelser, hvor vi kan blive meget bedre til at sætte fokus på iværksætteri og integrere det i undervisningen. Det vil på sigt give os flere iværksættere, som formår at komme ind i stabile vækstforløb, fordi de er bedre funderede", siger han.

Læs mere om European Business Game og programmet for den internationale konkurrence der starter den 28. juni og slutter med finale i Danske Bank 3. juli. Se også listen over deltagere på www.finanskarriere.dk.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her