Forside Presse Pressemeddelelser 2010 Landbruget truer i...

Landbruget truer ikke den finansielle stabilitet

25. februar 2010

Landbruget står overfor store udfordringer i en situation med indtjeningskrise, faldende værdi af aktivsiden samt høj gældsætning. Men det er ikke et argument for at yde krisestøtte til landbruget.

- Bankernes udlån til landbrug ligger på omkring 5 procent af det samlede udlån, og selvom nogle banker er mere eksponerede mod landbruget, er vi enig i Finanstilsynets vurdering af, at bankerne har den nødvendige polstring til at kunne klare yderligere nedskrivninger på landbrug. Landbrugets nuværende økonomiske situation truer ikke den finansielle stabilitet, siger direktør i Finansrådet Jørgen A. Horwitz.

Landbruget er et betydningsfuldt erhverv for Danmark, og det mener Finansrådet også, at det vil være fremadrettet. Hvis dansk landbrug skal opretholde sin nuværende position og udnytte det fremtidige vækstpotentiale, som er i sektoren, er det imidlertid vigtigt, at landbruget får rammevilkår, der sikrer konkurrenceevnen overfor udlandet.

- Landbruget skal sikres "level playing field" ved at undgå særlig konkurrenceforvridende dansk regulering, som gør det mere attraktivt at flytte produktionen til udlandet, påpeger Jørgen A. Horwitz.

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her