Forside Presse Pressemeddelelser 2010 To danske bankudda...

To danske bankuddannelser får internationalt stempel

16. marts 2010

Tirsdag modtog den 24-årige bankmedarbejder Henrik Gudmand Jørgensen som den første i Danmark det officielle bevis på, at hans danske bankuddannelse kan sammenlignes direkte med bankuddannelser i en række andre europæiske lande.

Det er de to centrale, danske bankuddannelser, Akademiuddannelsen i Finansiel Rådgivning og Finansøkonomuddannelsen, der er blevet akkrediteret af den europæiske uddannelsesorganisation for finansielle rådgivere, EFPA-Europe.

Akkrediteringen er en international blåstempling af de to nævnte danske bankuddannelser, som mange nye bankmedarbejdere i dag har med i bagagen.

Akkrediteringen dokumenterer, at de to bankuddannelser lever op til internationale krav og kan sammenlignes direkte med tilsvarende bankuddannelser i Europa.

- Hvis en dansk bankmedarbejder tager til udlandet, så kan de med det samme se, at han eller hun har en uddannelse, som svarer til det samme niveau i eksempelvis Tyskland, hvor de også har EFPA-akkrediterede uddannelser. Indholdet i uddannelserne er grundlæggende det samme, forklarer underdirektør i Finansrådet Knud Henning Andersen, der er formand for både EFPA-Danmark og EFPA-Europe.

- Overordnet øger det gennemskueligheden i den finansielle sektor på tværs af grænserne i Europa. Det gør det også nemmere for medarbejdere, der ønsker at søge arbejde i andre lande, siger Knud Henning Andersen.

Væsentlige forskelle mellem landenes skattelovgivning og andre centrale regler indebærer dog i praksis, at en dansk bankmedarbejder ikke uden videre kan begynde at arbejde i en tysk bank, før han har tilegnet sig grundlæggende viden om den tyske lovgivning - og omvendt.

Ung modtager i centrum

Første danske modtager af det internationale akkrediteringsbevis er Henrik Gudmand Jørgensen fra Danske Bank i Hvidovre. Han var derfor i centrum i dag i Finanssektorens Hus i København, da han blev fejret som den første danske finansøkonom, der nu også kan kalde sig European Financial Advisor. Henrik Gudmand Jørgensen er 24 år og har været ansat i Danske Bank siden 1. april 2007.

- Jeg synes, det er positivt, at man nu kan få et anerkendt bevis, som man kan bruge, hvis man en dag har lyst til at tage til udlandet for at arbejde, siger Henrik Gudmand Jørgensen, der blev inspireret til at ansøge om det internationale akkrediteringsbevis efter en studietur til Londons finansdistrikt.

Foto til download: bankmedarbejder Henrik Gudmand Jørgensen (2,4 MB, jpg)

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her