Forside Presse Pressemeddelelser 2011 Efterlønsreform vi...

Efterlønsreform viser økonomisk ansvarlighed

25. januar 2011

Finansrådet bakker op om regeringens netop offentliggjorte tilbagetrækningsreform, hvor efterlønnen gradvist udfases og pensionsalderen hæves i et hurtigere tempo, end der var lagt op til i Velfærdsaftalen. Skal der være råd til velfærd i fremtiden, er dette et vigtigt skridt på vejen. 

- Finansrådet er enige i nødvendigheden af at afskaffe efterlønsordningen. I takt med en stigende levealder, færre i den erhvervsdygtige alder og bedre helbred i befolkningen er det økonomisk uansvarligt, hvis vi i så høj grad fortsætter med at betale arbejdsduelige mennesker for at forlade arbejdsmarkedet, når vi inden for få år står over for kraftigt mangel på arbejdskraft. Uden en afskaffelse bliver det meget vanskeligere at finansiere velfærden i fremtiden, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz i en kommentar til regeringens plan.

- Finansrådet havde dog gerne set, at efterlønnen var blevet afviklet og pensionsalderen hævet i et hurtigere tempo. Man har tidligere kunnet sænke pensionsalderen fra 67 år til 65 i et snuptag. Men når det går den anden vej, skal det desværre ske over en flerårig periode, siger Jørgen A. Horwitz.

- Finansrådet vil på samme tid dog gerne understrege behovet for at tage hånd om de arbejdstagere, der over et langt arbejdsliv er blevet nedslidte og derfor af helbredsmæssige årsager ikke kan fortsætte på arbejdsmarkedet. Finansrådet bakker derfor op om den såkaldte Seniorførtidspension, men det skal naturligvis sikres, at der ikke hermed åbnes for, at flere trækker sig tilbage. Ellers er vi lige vidt i forhold til at dække en del af underskuddet i de kommende offentlige budgetter, siger Jørgen A. Horwitz.

Yderligere oplysninger:
Finansrådets pressechef Mikael Winkler på telefon 3016 1015.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her