Forside Presse Pressemeddelelser 2011 Frank Jensens væks...

Frank Jensens vækstudspil vil styrke finans-it

3. marts 2011

Overborgmester Frank Jensens plan for fremtidig vækst i København er ambitiøs, nytænkende og vigtig. Danmark skal have gang i væksten, og for at det kan ske, har vi behov for, at der kommer fokus på erhvervslivet som et stærkt lokomotiv, der kan trække den danske økonomi i gang - og som er forudsætningen for et velfærdssamfund. Finansrådet deltager meget gerne i det arbejde, Frank Jensen i dag tager hul på med Copenhagen Business Task Force.

- Det er helt rigtigt set, når man satser på erhvervslivets vækst i København. Vi ved, at København har gode forudsætninger for at fungere som vækstlokomotiv for resten af Danmark, og vi ved også, at motoren i dette lokomotiv er det private erhvervsliv, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

Copenhagen Business Task Force vil satse på klynger og klyngearbejde. Det er vigtigt, da mange af fremtidens arbejdspladser skabes i klyngesamarbejder. Og her spiller finans-it klyngen en markant rolle med omkring 13 procent af den private beskæftigelse i Københavnsområdet.

- Jeg er glad for, at overborgmesteren fremhæver finans- og it-klyngen, da denne sektor i høj grad er værdiskabende - særligt i København. Derfor er vi sammen med 13 andre organisationer og universiteter gået sammen om et fælles klyngeinitiativ - Copenhagen Finance IT Region, siger Jørgen A. Horwitz, og peger blandt andet på, at den finansielle sektor ligger helt forrest i feltet blandt de erhverv, der har den højeste timeproduktivitet.

Copenhagen Finance IT Region (CFIR) arbejder for innovation og vækst i krydsfeltet mellem finans og it. CFIR har 14 partnere fra blandt andet interesseorganisationer, universiteter og lønmodtagerorganisationer. Ved at koble ressourcerne i finanssektoren, it-branchen og universitetsverdenen geares betingelserne for vækst og innovation.

København har forudsætningerne for at være en international finans-it region, og det er netop det, der er ambitionerne for CFIR. Derfor er det vigtigt, at Frank Jensen sætter fokus på vækst, på klyngesamarbejde og på København som vækstmotor. Copenhagen Business Task Force er et rigtigt skridt på vejen, og Finansrådet deltager gerne i arbejdet.

Læs mere om CFIR

Yderligere oplysninger:
Direktør Jørgen A. Horwitz, Finansrådet, via pressechef Mikael Winkler: mail: [email protected], tlf.: 3370 1015.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her