Forside Presse Pressemeddelelser 2011 Landbruget og fina...

Landbruget og finanssektoren har et konstruktivt samarbejde

7. juni 2011

Pressemeddelelse: Landbrug & Fødevarer og Finansrådet

De seneste dage har der i Dagbladet Børsen, på baggrund af en korrespondance mellem erhvervsorganisationerne Landbrug & Fødevarer og Finansrådet, været bragt flere artikler, som kan give indtryk af, at der hersker uenighed om ansvaret for dyrenes velfærd.

- Vi er ærligt talt kede af, at man står tilbage med indtrykket af, at samarbejdet mellem den finansielle sektor og landbruget ikke fungerer. For det gør det, understreger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Carl Aage Dahl.

Synspunktet bakkes op af Finansrådet, som understreger, at landbruget og bankerne arbejder tæt sammen for at finde en løsning på de udfordringer, mange landmænd står overfor.

- Der har i de forløbne år været en meget tæt dialog omkring håndteringen af de udfordringer, landbruget har, og i langt de fleste tilfælde, så foregår samarbejdet helt gnidningsfrit, udtaler direktør i Finansrådet, Jørgen A. Horwitz.

I den korrespondance, som Dagbladet Børsen refererer til, kan man få indtrykket, at der er uenighed om, hvem der har ansvaret i tilfælde af, at økonomisk trængte landmænd ikke kan fremskaffe finansiering til foderomkostningerne. Det er ikke tilfældet.

- Der skal ikke herske tvivl om, at det er landmandens ansvar at sørge for sine egne dyrs velfærd, understreger Carl Aage Dahl.

Landbrug & Fødevarer og Finansrådet vil fortsat arbejde for, at de udfordringer, landbruget står overfor, skal løses i et konstruktivt samarbejde mellem sektorerne.

- Det er i begge sektorers interesse, at landmanden og banken i de tilfælde, hvor der er problemer og eventuelt behov for at afvikle eller rekonstruere en bedrift, tager dialogen i god tid, så det kan foregå på en fornuftig måde, lyder det samstemmende fra Carl Aage Dahl og Jørgen A. Horwitz.

Henvendelse:

  • Pressechef i Landbrug & Fødevarer Martin Skovmand, telefon 2011 1043
  • Kommunikationsdirektør i Finansrådet Lars L. Nielsen, telefon 3016 1003

 

Landbruget og finanssektoren har et konstruktivt samarbejde

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her