Forside Presse Pressemeddelelser 2011 Modig og ansvarlig...

Modig og ansvarlig efterlønsreform

13. maj 2011

Reformen af den omstridte efterløn er et nødvendigt tiltag for at sikre sunde offentlige finanser. Fundamentet for, at det private erhvervsliv kan skabe den vækst, der er nødvendig for at bevare velfærdssamfundet, er dermed lagt. Et godt og sikkert skridt på vejen, som dog er lang endnu.

- Det er glædeligt, at Radikale og Dansk Folkeparti sammen med regeringen er nået til en politisk aftale om en reform af efterlønnen. Aftalen viser det nødvendige politiske mod og den økonomiske ansvarlighed, der er brug for med de alvorlige udfordringer, Danmark står overfor, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

- I fremtiden vil blandt andet befolkningens stigende levealder og færre mennesker i den erhvervsaktive alder lægge et voldsomt pres på de offentlige finanser. Derfor er det et udtryk for økonomisk ansvarlighed, når staten ikke længere i samme omfang skal betale arbejdsdygtige mennesker for at forlade arbejdsmarkedet, siger Jørgen A. Horwitz.

- Finansrådet bakker op om tilbagetrækningsreformen, men håber ikke at reformarbejdet stopper her. Der er stadig lang vej igen, og det er afgørende for den økonomiske vækst, at man opnår en aftale om hele 2020-planen. At sikre sunde offentlige finanser er en vigtig forudsætning for fremtidige private investeringer, som skaber grundlaget for vækst og dermed velstand i Danmark, siger Jørgen A. Horwitz.

Yderligere oplysninger: Direktør Jørgen A. Horwitz, Finansrådet, via pressechef Mikael Winkler på telefon 3016 1015.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her