Forside Presse Pressemeddelelser 2012 2020 plan: Regerin...

2020 plan: Regeringen på ret kurs

8. maj 2012

Finansrådet finder grund til at rose regeringens fokus på at bringe de offentlige finanser i balance.

Regeringen er på rette spor med 2020-planen "Danmark i arbejde", som blev fremlagt i dag. Finansrådet hæfter sig særligt ved det øgede fokus på produktivitetsfremmende investeringer frem for et højt offentligt forbrug.

"Der er grund til at rose regeringen for ambitionerne om at bringe de offentlige finanser i balance. Det er vigtigt, at budgettet styres stramt. Ikke mindst af hensyn til udenlandske investorers bedømmelse af dansk økonomi er det afgørende, at finanspolitikken fremstår troværdig," siger direktør i Finansrådet Jørgen A. Horwitz.

"Danmark viser resten af Europa, at det er vigtigt at holde reformiveren intakt, selvom økonomien er presset, og det kan virke barskt for nogle. Vi opfordrer Folketinget til igen at stå sammen om fællesløsninger om reformer på skat, kontanthjælp, førtidspension mm., der løser udfordringerne med en faldende arbejdsstyrke," anfører Jørgen A. Horwitz.

"Nu ser vi frem til at se, hvordan Danmarks produktivitetsudfordring skal tackles. Både i det offentlige og i det private. Regeringens digitaliseringsfokus hilser vi velkommen, og vi indgår gerne i et samarbejde og bidrager med vores erfaringer på området," siger Jørgen A. Horwitz.

"Også investeringer i lange videregående uddannelser er væsentlige. Det er i den forbindelse helt afgørende, at der ikke alene er fokus på kvantitet men også på kvalitet. Samtidig er det vigtigt at sikre de rette incitamenter til at søge såvel uddannelse som beskæftigelse," påpeger Jørgen A. Horwitz.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her