Forside Presse Pressemeddelelser 2012 Finansrådet har fu...

Finansrådet har fuld tillid til CIBOR-fastsættelsen

4. juli 2012

De seneste dage har der været debat om fastsættelse af rentesatsen for usikrede lån i kroner mellem banker, Copenhagen Interbank Offered Rate, CIBOR.

"I Finansrådet har vi fuld tillid til CIBOR-fastsættelsen, som er underlagt klare regler og en meget høj grad af gennemsigtighed," siger underdirektør i Finansrådet Søren Gade.

"Vi mener, der er stor transparens om CIBOR-fastsættelsen, herunder ikke kun offentliggørelse af selve satserne, men også de satser som de enkelte stillere giver. Men vi er naturligvis fuldt ud parat til at samarbejde med myndighederne, såfremt de skulle ønske yderligere materiale om CIBOR-fastsættelsen," fortsætter Finansrådets Søren Gade.

Debatten om CIBOR er blandt andet opstået på baggrund af mistanke om uregelmæssigheder i forbindelse med rentefastsættelsen i den britiske pendant til CIBOR, der hedder LIBOR. En af forskellene på CIBOR og LIBOR er, at bankerne i Danmark oplyser den rentesats, de vil låne ud til, mens man i Storbritannien oplyser den rente, som banken selv vil låne til. Det vil sige, at man i LIBOR udstiller sin egen kreditværdighed. Dette er ikke tilfældet i CIBOR.

"I denne sammenhæng er det en afgørende forskel, idet bankerne i CIBOR ikke har et incitament til at forsøge at påvirke fastsættelsen i en bestemt retning. Hertil kommer, at CIBOR er underlagt et omfattende regelsæt, som blandt andet betyder, at de to laveste og to højeste satser fra stillerne bliver fjernet, før CIBOR-satserne beregnes," siger Søren Gade.

Reglerne og vejledningen for fastsættelse for CIBOR, samt historiske data for rentesatserne kan findes på www.finansraadet.dk.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her