Forside Presse Pressemeddelelser 2012 Fremtidens finansf...

Fremtidens finansforskning på Roskilde Festival 2012

5. juli 2012

I år har Roskilde Festival og Copenhagen Finance IT Region (CFIR) sat en række forskere stævne på Roskilde Festival 2012. Opgaven er at forske i det kontantløse samfund. Store områder på festivalen er i år kontantfrie og det giver gode muligheder for forskning i fremtidens kontantløse betalingsmuligheder.

Fremtidens penge

Copenhagen Finance IT Region har de seneste par år forsket i emnet Fremtidens Penge. Bl.a. i et betalingseksperimentarium, hvor folk har kunnet prøve at betale med mobiltelefonen på mange forskellige måder. Nu skal der samles data ind fra den virkelige verden.

"Vi er glade for at komme ud af eksperimentariet og ind på Roskilde Festival. Én ting er, hvordan fremtidens betalingsscenarier udspiller sig i vores fastlåste rammer, noget helt andet er hvordan det virker i sol, vind og regn på en stor græsmark i Roskilde" fortæller Mikkel Freltoft Krogsholm der til dagligt leder projektet Fremtidens Penge for CFIR.

Hvad ville du vælge

Forskere fra Copenhagen Busines Schools Department of IT Management er til stede for at afdække, hvad folk vil vælge, hvis de stod over for valget: kendte kontanter eller ukendte kort.  Festivalen har sit eget kort til gæster, der kun har kontanter med. De kan så veksle deres kontanter om til et nyt betalingskort og bruge det i stedet.

"Det er interessant for os at se, hvad folk vil vælge hvis de fik valgmuligheden mellem de kontanter vi alle kender og de nye festival kort. Og ikke mindst hvad det kræver før folk foretrækker det nye kort frem for kontanter" siger professor Jan Damsgaard, der bl.a. forsker i nye betalingsteknologiers udbredelse.

Når mennesket møder maskinen

Antropologer fra Innovation Lab er også på dyrskuepladsen i Roskilde. De undersøger, hvordan folk så interagerer og opfører sig i de kontantfrie zoner.

"Der er skrevet en uendelig mængde bøger inden for antropologien om den måde vi mennesker handler, bytter og giver gaver på. Derfor er det utroligt interessant at se, hvordan adfærd og samvær, bliver påvirket når vores penge er 100 pct. digitale" uddyber antropolog Kristine Thomsen fra Innovation Lab.

Roskilde Festival forsker også selv

Festivalen har selv en analyseenhed, der vil se nærmere på handlens erfaringer med det nye kontantløse system. Og samtidig vil man også lave en grundig spørgeskemaundersøgelse blandt festivalens gæster om emnet.

”Det er vigtigt for os at få så meget viden som muligt om de nye initiativer vi laver. Jo mere vi ved, desto bedre kan vi gøre det næste år” siger Anders Danielsen, der er projektleder i udviklingsafdelingen for Roskilde Festival. ”Vi anser os selv for et stort bylaboratorium og er altid glade for at lægge rammer til ny og spændende forskning” forsætter Anders Danielsen.

Forskningen vil løbe over festivalens musikdage fra torsdag til søndag og resultaterne vil være med til at kaste lys over, hvordan vi kommer til at betale i fremtiden i Danmark og på Roskilde Festival.

Yderligere oplysninger:

CFIR

Fremtidens penge

Mikkel Freltoft Krogsholm, Copenhagen Finance IT Region
Mobil: 3016 1108

Anders Danielsen, Roskilde Festival
Mobil: 2247 9643

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her