Forside Presse Pressemeddelelser 2013 Ejerlejligheder sæ...

Ejerlejligheder sælges hurtigere

18. marts 2013

Nye boligmarkedstal: Handelstiderne på ejerlejligheder er nu lavere end før finanskrisens udbrud. Godt nyt for potentielle sælgere, vurderer Finansrådet.

Markedet for ejerlejligheder viser stigende priser, mens priserne på parcel- og rækkehuse falder. Dertil kommer, at der generelt var markant færre boliger til salg i slutningen af 2012. Det viser nye tal for 4. kvartal fra boligmarkedsstatistikken, som blandt andre udgives af Finansrådet.

De stigende priser på ejerlejligheder afspejler blandt andet en stigende efterspørgsel pr. bolig til salg, som smitter af på handelstiderne.

”På landsplan er den gennemsnitlige handelstid nede på 156 dage, hvilket svarer til niveauet i sensommeren 2007. I hovedstadsområdet er handelstiden helt nede på 133 dage, hvilket vi ikke har set siden 2006. Det er klare tegn på forbedringer i boligmarkedet,” vurderer Morten Aastrup, økonom i Finansrådet.

Stabile handelstider for parcel- og rækkehuse

På markedet for parcel- og rækkehuse tegner statistikken et noget mere uklart billede. Handelstiderne er steget en smule i fjerde kvartal, men lader til at have stabiliseret sig.

”Nøgletallene for parcel- og rækkehuse har bølget op og ned siden 2010, men synes dog at have stabiliseret sig. Vi er stadig et stykke fra at kunne sige, at pilen peger entydigt i vejret”, siger Morten Aastrup, der i øvrigt minder om, at det er meget normalt med svage tal for 4. kvartal.

4. kvartal er ofte sløvt

”Boligmarkedet er traditionelt præget af lavere aktivitet i slutningen af året, hvilket kan være med til at forklare prisfaldet på parcel- og rækkehuset. Men set i det lys er det utrolig positivt med den stigende aktivitet på ejerboligmarkedet”, siger Morten Aastrup.

Kvadratmeterprisen på parcel- og rækkehuse er faldet med 2,5 pct. i forhold til kvartalet før, mens ejerlejlighederne i den tilsvarende periode er steget med 1,4 pct.

Yderligere oplysninger:
Morten Aastrup via pressechef Mikael Winkler, tlf.: 33 70 10 15.


Figur 1. Handelstider for ejerlejligheder

Figur_1_432_180313


Figur 2. Handelstider for parcel- og rækkehuse

Figur_2_432_180313

Fælles pressemeddelelse om Boligmarkedsstatistikken for 4. kvartal 2012

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her