Forside Presse Pressemeddelelser 2016 23 pengeautomater ...

23 pengeautomater udsat for angreb i 2015

18. april 2016

​Helt nye tal fra Finansrådet og Rigspolitiet, som aldrig tidligere er offentliggjort, viser at 23 danske pengeautomater blev udsat for angreb i 2015. Hvis antallet af angreb skal minimeres kræver det et fortsat stærkt fokus på sikkerhed, lyder det fra Finansrådet.
 

Sprængninger og rambuk

Af de 23 angreb var 16 sprængninger og 7 rambuk. Rambuktyveri er forsøg på at fjerne en pengeautomat med fx en stor entreprenørmaskine. Sprængning er forsøg på at få adgang til kontanterne i en pengeautomat ved hjælp af en sprængning fx eksplosive gasarter.
 
Det er første gang tallet opgøres og offentliggøres. Det er derfor ikke muligt at sige noget om, hvorvidt tallet er faldende eller stigende.
 
- Det er helt nyt, at vi sammen med Rigspolitiet udarbejder en fælles opgørelse og offentliggør antallet af pengeautomater, som har været udsat for angreb. Fremover kan vi bruge opgørelsen til at vurdere, om angreb mod pengeautomater er et stigende eller faldende problem, lyder det fra forretningskonsulent Rasmus Engbæk Larsen i Finansrådet.
 

Sikkerhed skal følge med udviklingen

Sikkerheden omkring pengeautomater i Danmark udvikles og øges i takt med at angrebene ændrer karakter. Jo dygtigere de kriminelle bliver, desto mere stiger sikkerheden. Det skal fortsætte, fastslår Finansrådet.
 
- Bankerne og Rigspolitiet følger udviklingen tæt og sikkerheden øges løbende. Men så længe vi har kontanter, som florerer i samfundet – så vil vi se denne form for kriminalitet. Det handler om hele tiden at være på vagt, slutter Rasmus Engbæk Larsen. 
 
Yderligere informationer
Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på telefon: 3016 1009 eller på [email protected]
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her