Forside Presse Pressemeddelelser 2016 Digital dagsorden ...

Digital dagsorden og eftersyn af finansiel regulering lover godt

28. november 2016

Regeringsgrundlaget fra den nye trekløver regering, VLAK, er fyldt med gode takter, som Finansrådet glæder sig til at bakke op om og at bidrage til, hvor muligt. Det gælder ikke mindst regeringens fokus på digitalisering, iværksættere og ny teknologi.
 
- Den finansielle sektor er en af driverne bag, at Danmark i dag er et af verdens mest digitale samfund. Det giver muligheder, som vi skal høste frugterne af, men det kræver konstant udvikling og fokus. Det er glædeligt, at den nye regering prioriterer det så klart. Et såkaldt “Disruptionråd" lyder spændende, og vi bidrager gerne, siger Ulrik Nødgaard , direktør i Finansrådet. ¨
 
Finansrådet selv er partner i Copnehagen Fintech, der fx. huser Copenhagen Fintch Lab., hvor ambitiøse iværksættere indenfor finansiel teknologi har deres daglige gang. IT-sikkerhed og bekæmpelse af cyberkriminalitet er også kerneområder for den finansielle sektor.
 
Også regeringens ønske om et eftersyn af den finansielle regulering er både godt set og udtryk for rettidig omhu.
 
-At understøtte vækst og jobskabelse i hele Danmark er en kerneopgave for den finansielle sektor. Og netop derfor er et eftersyn af den finansielle regulering tiltrængt. Der er kommet meget, også rigtig fornuftig, finansiel regulering i kølvandet på krisen. Og vi er alle fortsat optaget af finansiel stabilitet og sektorens robusthed. Men nu skal vi passe på at særligt administrative byrder, detailregulering og kravet til indberetninger ikke kammer over og optager unødigt mange ressourcer i sektoren, siger Ulrik Nødgaard, der også ser frem til samarbejdet med den nyudnævnte konservative erhvervsminister, Brian Mikkelsen.

For yderligere oplysninger
Kontakt Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på  telefon: 30161009 eller på [email protected]
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her