Forside Presse Pressemeddelelser 2016 Finansrådet holder...

Finansrådet holder finale i European Business Games

28. april 2016

I dag afholdes finale i European Business Games (EBG) i Finanssektorens Hus. 9 hold dyster i finalen, og en undersøgelse af deltagerne viser, at to ud af tre deltagere har iværksætterlyst.
 
EBG er en europæisk iværksætterkonkurrence for gymnasielever, der dyster om at etablere den bedste fiktive virksomhed, som en del af deres undervisning. I løbet af skoleåret gennemgås processen fra idé og forretningsplan til markedsundersøgelse og finansieringsplan.
 
- EBG er en spændende konkurrence for landets gymnasieelver. Eleverne sparrer med lokale banker og virksomheder, som stiller konsulenter og rådgivere til rådighed. Det giver eleverne et førstehåndsindblik i de problemer, krav og opgaver, der hører med til at etablere sig som selvstændig, herunder emner som: ledelse, markedsføring, strategi og budget, siger Public Affairs Chef i Finansrådet Mads Rørvig.
 

Fordobling af elever

I år deltager 1.812 elever fra 47 skoler i grupper med hver deres virksomhedsidé i konkurrencen. I 2010 var det antal 853 elever fordelt på 33 skoler.
 
- Vi kan med glæde konstatere, at antallet af deltagende elever er mere end fordoblet gennem perioden siden 2010. Det er vi meget glade og stolte over, lyder det fra Mads Rørvig.
 
Figur 1. Antal deltagende elever og skoler i EBG, 2010-2016
 
Kilde:   Finansrådet
 

Iværksætterlyst hersker

Finansrådets undersøgelse af deltagerne viser, at to ud af tre deltagere har iværksætterlyst. Iværksætterlysten er størst blandt elever fra Region Hovedstaden, hvor 62 pct. af de adspurgte tilkendegiver en lyst at blive iværksætter.
 
- De unge er ikke afvisende over for at skulle gå vejen som selvstændig og iværksætter. Det er positivt, og vi har brug for de unge til at skabe virksomheder og vækst i fremtiden, siger Mads Rørvig.
 
- De unge får med EBG lov til at prøve kræfter af med, hvad det vil sige at starte en virksomhed. Og som vores undersøgelse viser, så er mange af de unge, som deltager i EBG parate til at taget skridtet videre. Det glæder jeg mig over, slutter Mads Rørvig.
 
Figur 2. Høj iværksætterlyst blandt EBG-deltagere

Kilde:   Finansrådet.
Anm.: Ovenstående er baseret på en spørgeskemaundersøgelse, som Finansrådet har foretaget blandt gruppen af unge, som deltager i European Business Games (EBG). N=889 elever. 

 

Info

Bag European Business Game i Danmark står arrangør og hovedsponsor Finansrådet, Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi (STX), Driftsøkono-misk Forening (HHX), Ministeriet for Børne- og Undervisning og DI-Handel.
 

De 9 hold i finalen kommer fra:

  1. ACMC, Niels Brock
  2. Autostuck, Frederikssund Gymnasium
  3. Easy Wardrobe Solutions, Odsherred Gymnasium
  4. EsterMester, Marselisborg Gymnasium
  5. Flexliving, Viborg Katedralskole
  6. Ny bilist, Himmelev Gymnasium
  7. Park&Profit, Herningsholm Erhvervsgymnasium
  8. Toothspenser, Herlufsholm Gymnasium
  9. TryItOn, ZBC Ringsted 
 
Yderligere information:
Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på telefon: 3016 1009 eller [email protected].
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her