Forside Presse Pressemeddelelser 2016 Finansrådet kickst...

Finansrådet kickstarter Pengeuge 2016

14. marts 2016

600 bankdirektører og rådgivere fra landets banker står i dag parat til at kickstarte årets Pengeuge, som igen i år sætter fokus på unge og økonomi. 600 skoler og 21.000 elever sidder klar til at tage imod og lære mere om økonomi og digital sikkerhed.
 
Finansrådet og Danmarks Matematiklærerforening står bag Pengeuge, som løber af stablen fra den 14. til den 18. marts. Formålet med Pengeuge er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i matematik i grundskolens ældste klasser. Som noget nyt vil der i år også blive sat fokus på de unges færden på nettet.
 

Alt for mange unge ender i gældsfælden

- 50.000 unge står registreret som dårlige betalere i Danmarks største skyldnerregister RKI. Det tal er for højt, og der er kun en vej ud af gældsfælden og det er undervisning og viden. Derfor er det vigtigt for Finansrådet, at vi hjælper de unge i skolen med at forstå og håndtere deres økonomi, siger Finansrådets vicedirektør Louise Mogensen, som fortsætter:
- Den hastige teknologiske udvikling har også gjort, at vi i år, som noget nyt, fokuserer på digitalisering og sikkerhed på nettet som en del af Pengeuge. Her fortæller vi de unge, hvordan de bedst sikrer sig mod snyd og svindel på nettet, og hvad de skal huske, når de bruger NemID, digital post eller handler på nettet, siger Louise Mogensen.
- Pengeuge er officielt skudt i gang, og vi glæder os meget til at følge kampagnen landet over, slutter Louise Mogensen.
 
Yderligere oplysninger:
Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen, telefon: 3016 1009 eller mail: [email protected]
 
 
Praktisk:  Indsatsen kører i uge 11 fra den 14. til den 18.
                marts. En række af landets bankdirektører og
                rådgivere er gæsteundervisere. 
                Se mere om Pengeugen på www:

Pengeuge.dk

Facebook

Se Pengeugens 4 animationsfilm om sikkerhed på nettet

 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her