Forside Presse Pressemeddelelser 2016 Finansrådets komme...

Finansrådets kommentar til Brexit

24. juni 2016

Resultatet er gjort op, og briternes valfart til stemmeurnerne medfører en udmeldelse af det europæiske fællesskab. Stort tab for Europa, lyder det fra Finansrådet.
 
- Der er ingen tvivl om, at Storbritanniens positive tilgang til frihandel og markedsøkonomi vil blive savnet i det europæiske samarbejde. Det er et stort tab for både Storbritannien, Danmark og det europæiske samarbejde lyder det fra Ulrik Nødgaard direktør i Finansrådet. 
 
Øget usikkerhed
Storbritanniens udmeldelse vil medføre en øget usikkerhed både politisk og finansielt.
 
- London er et meget vigtigt finansielt centrum i EU. Brexit skaber en stor usikkerhed både politisk og finansielt, og det vil påvirke britisk og europæisk økonomi, blandt andet gennem lavere investeringer i virksomhederne. Det er ikke en udvikling, vi ønsker, fastslår Ulrik Nørgaard.
 
- Samtidig kan jeg være bekymret for, at der fremover i mindre grad vil blive lyttet til ikke-eurozone-lande, hvilket kan få konsekvenser for Danmark, siger Ulrik Nødgaard.
 
Med et Brexit vil Danmark måske komme til at agere sikker havn for investorerne. 
 
- Hvis usikkerheden bliver for stor, vil investorerne uden tvivl søge mod sikker havn. Det vil betyde, at efterspørgslen efter danske kroner og danske obligationer stiger. I sidste ende kan det komme danskerne til gode i form af billigere boliglån, siger Ulrik Nødgaard.
 
Fremtiden
Nu er det op til de resterende medlemslande at finde ud af, hvordan det fremtidige europæiske samarbejde skal skrues sammen. En udmelding fra Storbritannien betyder muligvis også, at kommissær Hill i 2017 ikke længere skal stå i spidsen for Kommissionens arbejde med finansiel regulering.

- Vi er kede af hvis Hill i 2017 ikke længere skal stå i spidsen for den finansielle regulering i Europa. Han kender problematikken for dansk realkredit og bankvæsen, og vi har haft en løbende god dialog med ham, siger Ulrik Nødgaard og slutter:
 
- Vi står overfor nogle kæmpe udfordringer med Basel, hvilket kræver et stærkt fokus. 
 
For yderligere information kontakt Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på telefon: 3016 1009
 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her