Forside Presse Pressemeddelelser 2016 Finansrådet: Danma...

Finansrådet: Danmark topper digitaliseringsindeks i EU som nummer 1

25. februar 2016

Europa-Kommissionen har i dag offentliggjort en rapport, der belyser hvor langt fremme EU-landene er, når det kommer til digitalisering. I toppen ligger Danmark.

Rapporten beskriver resultaterne fra EU-Kommissionens Digital Economy and Society Index (DESI) for 2016. Indekset måler digitaliseringen i EU-landene og viser, at landene har gjort fremskridt på flere områder, og helt i front ligger Danmark.

Danmark rammer toppen

- Vi ligger fortsat nummer 1 på EU’s digitaliseringsindeks. Der er der stor grund til at glæde sig over. Danmark – og den finansielle sektor - har igennem mange år omfavnet digitaliseringens muligheder, og det har bl.a. resulteret i, at Danmark har en finansiel infrastruktur i absolut verdensklasse. Fx er vi et af de første lande, hvor kontooverførsler og betalinger foregår i realtid, siger Finansrådets Digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen. 
 
Kilde: EU-Kommissionen
 

Tempoet skal fortsætte

Rapporten konkluderer, at tempoet i udviklingen inden for digitalisering er aftagende. Der er derfor brug for på EU-plan og i medlemsstaterne at fjerne de forhindringer, som står i vejen for nye digitale muligheder.

- Vi skal være stolte af vores placering, når det kommer til digitalisering, men Danmark skal ikke kun være Europas mest digitale land. Danmark skal være verdens mest digitale land, og det kræver at vi hele tiden er oppe på tæerne – også når de andre haler ind på os, siger Michael Busk-Jepsen og forstætter:
 
- Digitaliseringen er på alle måder global og danske virksomheder – og bankerne – møder hver dag globale digitale virksomheder, der tager konkurrencen op med de danske virksomheder. Det er en naturlig udvikling, men den betyder også, at danske virksomheder hele tiden skal sikres de bedst mulige rammevilkår.
 
- Der skal være et tæt samspil mellem erhvervsliv, de offentlige myndigheder og politisk hold. Det samspil har bankerne historisk indgået i, og det ønsker vi også fremadrettet, så vi indfrier ambitionen om, at Danmark bliver verdens mest digitale nation, slutter Michael Busk-Jepsen
 
 
For yderligere information kontakt Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på tlf: 3016 1009 eller på [email protected]

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her