Forside Presse Pressemeddelelser 2016 Fortsat fokus på i...

Fortsat fokus på indberetning af transaktioner relateret til hvidvask

23. maj 2016

Hvidvasksekretariatet har i dag offentliggjort rapport om tal og aktiviteter vedrørende hvidvask. Rapporten understreger bankernes gode samarbejde med Hvidvasksekretariatet, og det store fokus der er på bekæmpelsen af hvidvask og terrorfinansiering i den finansielle sektor.
 
Fra 2014 til 2015 er antallet af såvel underretninger som antallet af transaktioner endnu engang steget markant. Bankerne står i dag for ca. 60 pct. af det samlede antal underretninger om mistænkelige transaktioner til Hvidvasksekretariatet, og ikke mindre end 94 pct. af det samlede antal transaktioner i underretningerne stammer fra bankerne.
 
En del af underretningerne vedrører skattemæssige forhold, som Hvidvasksekretariatet videresender til politiet og/eller SKAT.
 
I 2015 har SKAT således afsluttet 231 sager, hvori der er indgået underretninger fra Hvidvasksekretariatet. SKAT har i disse sager samlet foretaget reguleringer med et skatteprovenu på 126,5 mio. kr.
 
For yderligere information kontakt Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på telefon: 30161009 eller på [email protected]
 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her