Forside Presse Pressemeddelelser 2016 Nye tal for phishi...

Nye tal for phishing: Bankerne stopper de fleste tab

9. juni 2016

Ny opgørelse fra Finansrådet viser, at bankerne i første kvartal 2016 modtog i alt 169 indberetninger på phishing-angreb i danske net- og mobilbanker. Bankerne afværgede tab i 90 pct. af tilfældene.  Men flere og flere udsættes for cyberangreb, derfor skal vi hele tiden være på forkant, lyder det fra Finansrådet.
 


Ny opgørelse
Phishing-angreb er som noget helt nyt med i statistikken. Opgørelsen viser, at phishing tegner sig for 169 af de 175 sager. Det vil sige stort set det hele.
 
- Det er nyt for os at opgøre tal for phishing-angreb, og vi gør det, fordi vi kan se, at flere og flere oplever snyde-mails og sms’er fra kriminelle. Vi er nødt til at følge det her så vi hele tiden kan være på forkant, siger digitaliseringsdirektør i Finansrådet Michael Busk-Jepsen.
 
It-kriminelle forsøgte i årets første kvartal at stjæle 5,5 mio. kr. fra danske netbankkunder. Det lykkedes bankerne,  at begrænse tabet til 1,2 mio. kr. I forhold til phishing lykkedes det bankerne i 9 ud af ti tilfælde at afværge et økonomisk tab.
 
- Det er lykkedes at stoppe 90 pct. af tab på phishing i første kvartal, og det er vi meget tilfredse med. Det tal skal selvfølgelig helst op på 100 pct., og derfor skal vi hele tiden være ti skridt foran de kriminelle, fastslår Michael Busk-Jepsen.
 
Bankerne opruster på sikkerheden
Nye sikkerhedstiltag fra bankerne, opmærksomme bankkunder og succesfulde awarenes-kampagner har været med til at bekæmpe cyberangreb.
 
- De danske banker har alle forskellige systemer, som skal modstå angreb, og bankerne opruster løbende på sikkerheden. Bankerne har også søsat awarenes-kampagner, som skal være med til at oplyse kunderne om, hvad de skal være opmærksomme på, siger Michael Busk-Jepsen.
 
- Samtidig er bankkunderne også blevet bedre til at gennemskue falske mails og sms’er. Det gode og effektive samarbejde mellem bankerne, politiet og Nets er også med til at hurtigt at standse uautoriserede betalinger og dermed reducere tab, lyder det fra Michael Busk-Jepsen.
 
Finansrådet er i dag medarrangør af Copenhagen Cybercrime Conference. Konferencen sætter fokus på hvordan vi effektivt beskytter os mod truslen fra de cyberkriminelle.
 
 
For yderligere oplysninger kontakt Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på telefon: 30161009 eller på [email protected]
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her