Forside Presse Pressemeddelelser 2016 Stærk konkurrence ...

Stærk konkurrence på projektejendomme

31. august 2016

Selv om markedet for projektbyggerier er i hastig udvikling, så har bankerne ikke risikoen. Det konkluderer Finanstilsynet i en ny undersøgelse af projektfinansiering i Aarhus og København. Den kan læses her.
 
Rapporten bekræfter Finansrådets billede af udviklingen i de to byer: Byerne vokser, og der er hård konkurrence om udlånet – men bankerne formår at understøtte byudviklingen uden at tage større risici.
 
- Bankerne har en vigtig rolle som kreditgiver, når byerne bliver større. Projektejendomme har en større risiko, og derfor er vi glade for, at bankerne holder fast i en sund kreditpolitik, selv når markedet går hurtigt, siger Finansrådets økonomiske direktør Jakob Legård Jakobsen.
 
Risikoen ved projektejendomme er især stor, hvis der ikke er fundet købere og lejere til alle kvadratmeter, når byggeriet begynder. Det vil gøre projektet meget sårbart over for prisfald.
Derfor er det positivt, at bankerne kræver større egenfinansiering og lavere gældsætning, hvis projektet ikke er udsolgt på forhånd. Det sænker risikoen.

- Bankerne melder om hård konkurrence på markedet, og det er jo godt for kunderne. Det er dog helt afgørende, at konkurrencen ikke betyder, at der bliver gået på kompromis med kreditstandarderne. Dette var en del af årsagen bag den finansielle krise og noget som skal undgås. Heldigvis tyder Finanstilsynets undersøgelse på, at bankerne har lært af den finansielle kri-ser, siger Jakob Legård Jakobsen.
 
Yderligere oplysninger:
Kontakt pressechef i Finansrådet Stine Luise Hansen på telefon 3016 1009 eller [email protected]
 
Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Surfer du videre, accepterer du dette. Afvis her